De ce ai deveni voluntar I.P.D.R.?

Dacă ești un entuziast al studiului migrației și al diasporei române sau dorești să afli mai multe despre aceste subiecte și să participi la stimularea unor activități asociative, de informare și de dialog cu românii din afara țării, Institutul Pro Diaspora Română are nevoie de tine.

Voluntarii și membrii I.P.D.R. alcătuiesc o echipă internațională de entuziaști și specialiști ai migrației și diasporei române. Având competențe și specializări diferite, dorim ca împreună să recuperăm cunoașterea încă modestă a migrației române și a formelor locale de organizare ale comunităților de români din întreaga lume.

O data dobândită această imagine de ansamblu, prin informare, dialog și activități asociative putem demara proiecte de conservare a identității noastre românești. Alătură-te eforturilor noastre de a ne cunoaște diaspora și a lăsa mai departe moștenirea pe care am primit-o.

Cine poate deveni voluntar I.P.D.R.?

Condițiile minime pentru a putea deveni voluntarul Institutului Pro Diaspora Română sunt cunoașterea Statutului și a Regulamentului de Ordine și Funcționare I.P.D.R. și aderarea la scopul, valorile și obiectivele noastre.

Implicarea (prealabilă sau prezentă) în activități de studiu și cercetare a migrației și diasporei române sau activități de informare, dialog și asociative ale diasporei constituie o garanție a interesului comun în aceste direcții.

Mai multe despre procedura de a deveni voluntar I.P.D.R. se pot găsi în Regulamentul de Ordine și Funcționare.

Cererea de înscriere în Asociația „Institutul Pro Diaspora Română” poate fi descărcată în format .PDF aici.

Anexa cererii de înscriere în Asociația „Institutul Pro Diaspora Română” poate fi descărcată în format .PDF aici.

Pentru mai mult informații sau întrebări nu ezitați să ne contactați la emailul: secretariat@prodiasporaromana.org. Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!