De ce ai deveni membru I.P.D.R.?

Dacă sunteți un entuziast sau un specialist al studiului migrației și al diasporei române sau doriți să aflați mai multe despre aceste subiecte și să participați la stimularea unor activități asociative, de informare și de dialog cu românii din afara țării, Asociația „Institutul Pro Diaspora Română” are nevoie de dumneavoastră.

Aveți astfel șansa de a vă alătura echipei noastre internaționale de voluntari și membri. Având competențe și specializări diferite, dorim ca împreună să recuperăm cunoașterea încă modestă a migrației române și a formelor locale de organizare ale comunităților de români din întreaga lume.

În paralel cu munca de cercetare, promovăm activitățile asociative ale membrilor diasporei române ca prim mijloc de conservare a identității culturale românești.

Cine poate deveni membru I.P.D.R.?

Condițiile minime pentru a putea deveni membrul Institutului Pro Diaspora Română sunt cunoașterea Statutului și a Regulamentului de Ordine și Funcționare I.P.D.R. și aderarea la scopul, valorile și obiectivele noastre.

Implicarea (prealabilă sau prezentă) în activități de studiu și cercetare a migrației și diasporei române sau activități de informare, dialog și asociative ale diasporei constituie o garanție a interesului comun în aceste direcții.

Calitatea de membru a I.P.D.R. este validată, printre altele, și de plata cotizației trimestriale de membru al Asociației.

Mai multe despre procedura de a deveni membru I.P.D.R. se pot găsi în Regulamentul de Ordine și Funcționare.

Cererea de înscriere în Asociația „Institutul Pro Diaspora Română” poate fi descărcată în format .PDF aici.

Anexa cererii de înscriere în Asociația „Institutul Pro Diaspora Română” poate fi descărcată în format .PDF aici.

Pentru mai mult informații sau întrebări nu ezitați să ne contactați la emailul: secretariat@prodiasporaromana.org. Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!