orizonturi-deschiseÎn cadrul proiectului dedicat integrării profesionale în România a tinerilor români absolvenţi de studii în străinătate demarat de Institutul Pro Diaspora Română, ne propunem să analizăm şi situaţia bursierilor Fundaţiei „Dinu Patriciu”, mai precis percepțiile acestora asupra acestui program şi a rezultatelor sale.

Vom încerca să aflăm și punctul de vedere al celor care au coordonat bursele „Orizonturi Deschise” asupra modului în care a fost derulat acest program și asupra impactului său asupra bursierilor și al României în general.

Obiectivele proiectului:

  • Să identifice şi examineze aşteptările pe care bursierii Fundației „Dinu Patriciu” le-au avut de la programul din care au făcut parte;
  • Să examinze percepţiile generale pe care le au aceşti bursieri asupra modului în care a fost derulat programul pe perioada studiilor lor în străinătate;

Sperăm să:

  • Aflăm și să prezentăm percepțiile organizatorilor proiectului despre succesul acestui program și despre lecțiile învățate din această experiență;
  • Aflăm și să prezentăm percepțiile organizatorilor asupra impactului pe care acest program l-a avut asupra beneficiarilor și asupra României în general.

Studiul are la bază metoda interviului calitativ (qualitative interview approach). Studiul are două componente: interviuri cu reprezentanţii FPD şi interviuri cu beneficiarii burselor oferite de FDP între anii 2008-2012.

În cadrul acestui prim chestionar îi invitam pe beneficiarii burselor „Orizonturi Deschise” să ne răspundă la o serie de întrebări legate de programul de care au beneficiat.

Chestionarul poate fi descărcat aici.

Vă rugăm să ne trimiteți răspunsurile dumneavoastră până la data de 30 martie 2014 pe adresa chestionare@prodiasporaromana.org. Interpretarea răspunsurilor primite și studiul final vor fi publicate pe website-ul Institutului Pro Diaspora Română. Menționăm că vom cita răspunsurile primite numai cu acordul dumneavoastră prealabil.

Institutul Pro Diaspora Română vă mulțumește anticipat pentru timpul acordat și vă asigură că răspunsurile dumneavoastră vor fi folosite doar în interes științific.

Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de acest chestionar nu ezitați să ne contactați.